Aliz♥nweb

Vem är du utan Facebook och Instagram?

Enligt flera källor fanns det en risk i somras att Facebook och Instagram skulle stängas ner i Europa pga problem med dataskyddslagarna och hur användardata får överföras till USA från Europa. Huruvida en nedstängning av Facebook och Instagram kommer att hända är svårt att sia om men alla verksamheter som använder Facebook och Instagram kanske behöver fundera på vad det skulle innebära för dem om scenariot blir verklighet.

Om Facebook och Instagram eller andra sociala mediekanaler stängs ner eller om dina konton blir nedstängda, hur påverkar det din verksamhet? Vem är du utan Facebook och Instagram? Hur hittar kunderna dig utan dessa kanaler? Förlitar du dig på dessa kanaler enbart och publicerar ditt innehåll där?

Stora konsekvenser på flera sätt

Jag har genom åren stött på många företagare som hävdat att de inte behöver en hemsida för att de istället har Facebook eller andra konton på sociala medieplattformar. Många förlitar sig helt på dessa jättar både för marknadsföringen men också för kommunikationen med sina kunder.

Inte bara kan det bli problem att möjligheten till marknadsföring och kommunikation i dessa kanaler försvinner, du kan också förlora mycket värdefullt innehåll som du laddat upp. I ett nafs kan otaliga artiklar och inlägg med värdefull kunskap försvinna och om du inte har dem publicerad någon annanstans så är de borta och kan inte längre jobba för dig.

Mina tips till dig hur du blir mindre sårbar och mer oberoende

Mitt råd till dig är att ha en egen hemsida på egen domän med egen ägt webbkonto och fylla din hemsida med ditt värdefulla material. På så sätt säkrar du att du äger ditt innehåll till fullo, att du fortfarande är tillgänglig och sökbar och att dina värdefulla inlägg och artiklar ger dig bra trafik till din hemsida. Jag skulle också se över vilka externa tjänster du använder och fundera på om du ska bygga in motsvarande funktioner i din hemsida istället. Allt för att minska ditt beroende av extern part och ta över kontrollen.

Jag skulle också råda dig att se över din hemsida. Handen på hjärtat, hur länge sedan var det den blev uppdaterad? Känner du att du är stolt över din hemsida eller behöver den en uppfräshning både vad det gäller utseendet och strukturen bakom?

Har du full kontroll över din hemsida?

Se till att du äger din webblösning. Se till att du som ägare av din hemsida också har full behörighet till alla delar av din hemsida. Förvånande ofta stöter jag på företagare som inte har fått fulla behörighet och därmed full kontroll över sin hemsida efter leverans.

Jag har hjälpt många verksamheter genom åren att ta kontroll över sin webbnärvaro och bygga en hållbar och strategisk hemsida som levererar värde oavsett om Facebook eller Instagram stängs ner.
Jag kan hjälpa dig också!

Är jag personen du behöver?

Låt oss höras! 
E-post(Obligatoriskt)
Kort om vad du vill ha hjälp med

© 2006 – 2023 AlizonWeb AB. All Rights Reserved
userstagrocketcodecrossmenu