info@alizonweb.se
0511 - 62062
Green Tech Park, Gråbrödragatan 11, Skara, Sverige
En plan för att bygga och prioritera rätt 

Webbstrategi

En webbstrategi är en plan för hur din marknadsföring ska göras utifrån just din verksamhet, dina mål & förutsättningar och utifrån dina målgrupper. En webbstrategi görs med fördel innan man skapar eller bygger om hemsidan då den ger viktig input till vad hemsidan behöver för funktioner och vilka målgrupper som är viktigast och som ska prioriteras. Information man får fram i en webbstrategi kan sedan användas i all marknadsföring, både online och offline.

Mer om processen för skapa en webbstrategi

VERKSAMHETSANALYS & MÅL

Ju mer vi vet om din verksamhet, din marknad och dina kunder desto enklare är det att bygga en hemsida som gör nytta.  Webbstrategin inleds med att en ingående analys görs där vi tar reda på:
-  Vilka resultat och mål för verksamheten ska vi eftersträva
-  Hur ser era kundprofiler ut och vilka behov har era kunder
-  Vilka värden som är viktiga i ert varumärkesarbete
-  Hur ser era möjligheter ut i just er verksamhet

INFORMATIONSARKITEKTUR

Vi gör det enkelt för din kund att hitta det den behöver på hemsidan. Rätt information på rätt plats skapar värde både för verksamheten och kunden. Vi skapar en plan för hur informationen ska struktureras på hemsidan:
-  En site map skapas
-  Sidornas namn och struktur
-  Intuitiv navigering
-  Innehållsstrategi

EN PLAN MOT MÅLET

Utifrån verksamhetsanalysen och informationsarkitekturen gör vi en plan för hur verksamheten ska kunna uppnå sina mål med hjälp av hemsidan och andra marknadsföringskanaler. Planen kan exempelvis ge förslag på funktioner till hemsidan eller aktiviteter i sociala medier. Planen har utgångspunkt i vilka resultat verksamheten vill uppnå och hur de kan uppnås med rätt webbaserade lösningar. Planen ger också svar på vilka saker man ska lägga krut på och vad som ska prioriteras samt hur man ska mäta att målen uppfylls.

NÄSTA STEG...

Hur du går vidare härifrån bestämmer du men AlizonWeb kan hjälpa dig med att realisera nästa steg mot målet. Nästa steg kan vara att lägga till en funktion på din befintliga hemsida, skapa ett marknadsföringsmaterial för både online och offline för en viss produkt eller tjänst eller varför inte ett helt nytt omtag både gällande webben och den grafiska profilen?

Ska vi jobba ihop?

Kontakta mig
signalroadmap-markerstopchevron-downphoneenvelopesitemapsmile-oflag-checkered linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram